ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο … Όμορφο, αλλά ευαίσθητο, το μάρμαρο είναι το πιο δημοφιλές είδος φυσικού πετρώματος για την διακόσμηση του σπιτιού. Όταν εκτεθεί σε καθημερινή φυσιολογική φθορά, το μάρμαρο μπορεί εύκολα να αποκτήσει γρατσουνιές που μειώνουν την φυσική του λάμψη και την απαλή αίσθηση. Για να αποκατασταθεί η μεταξένια εμφάνιση του πρόσφατα στεγανοποιημένου μαρμάρου, οι ιδιοκτήτες μπορεί να χρειάζεται να το γυαλίζουν περιστασιακά. Η διαδικασία στίλβωσης βελτιώνει την εμφάνιση του μαρμάρου, εξαφανίζοντας τις υπάρχουσες γρατσουνιές, με αποτέλεσμα ένα νέο αντανακλώμενο φινίρισμα. Μεταξύ των γυαλισμάτων, οι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέχουν καλά το μάρμαρο. Για να διατηρείται σε άριστη κατάσταση, είναι σημαντικό να αφαιρούνται οι λεκέδες από κρασί ή οι κηλίδες χυμού αμέσως, και να μειώνεται η κυκλοφορία και η έκθεση στο υλικό όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο λιγότερο εκτίθεται το μάρμαρο σε καταστροφικές δυνάμεις, τόσο λιγότερο συχνά θα χρειάζεται γυάλισμα.

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο: Προετοιμασία για το Γυάλισμα του Μαρμάρου

Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν οτιδήποτε χρειάζονται για να γυαλίσουν το μάρμαρο σε ένα κατάστημα υλικών για φυσικά πετρώματα. Η στίλβωση του μαρμάρου είναι μια ευαίσθητη διαδικασία, αλλά μπορεί να γίνει στο σπίτι, αν εκτελεστεί προσεκτικά. Η επαγγελματική στίλβωση μαρμάρου είναι διαθέσιμη στις περισσότερες μεγάλες πόλεις για τους καταναλωτές που διστάζουν να επιχειρήσουν το έργο, αλλά το κόστος μπορεί συχνά να είναι μεγάλο.

Απαιτούμενα εργαλεία για το Γυάλισμα Μαρμάρου

• Βρεγμένο Γυαλιστικό / μύλος / μηχανή λείανσης
• 36-, 60-, 120-, 220-, 400-, 600-, 800-, 1200- κόκκων διαμαντένια εργαλεία λείανσης και οξαλεικό
• Λευκό εργαλείο λείανσης
• Άσπρο εργαλείο οδήγησης
• Κρέμα μαρμάρου
• Καθαρές πετσέτες
• Σκόνη στίλβωσης
• Σκούπα ατμού
• Μονωτικό υλικό από πέτρα
• Χαρτοταινία
• Προστατευτική μάσκα και γάντια
• Ανθεκτικές σε διαλύτες βούρτσες χρωματίσματος

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο: Συμβατική τεχνική στίλβωσης μαρμάρου

Η συμβατική τεχνική για το γυάλισμα μαρμάρου στο σπίτι περιλαμβάνει τη χρήση πολλών μεγεθών διαμαντένιων εργαλείων λείανσης σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό τριβείο ή έναν λουστραδόρο του εμπορίου. Αν και τα αποτελέσματα είναι ακριβή όταν εκτελείται σωστά, η αφοσίωση στο έργο μπορεί να είναι ουσιώδης.

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο… Βήμα 1: Προστατέψτε τις γύρω επιφάνειες

Προστατέψτε τις περιοχές κοντά στο μάρμαρο που μπορεί να καταστραφούν από την έκθεση στο νερό. Χρησιμοποιήστε χαρτοταινία ή μουσαμά για να καλύψετε οποιαδήποτε στοιχεία που δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο… Βήμα 2: Τρίψτε Κερί και Μονωτικό υλικό από το μάρμαρο

Ξεκινήστε τη διαδικασία της άρσης του υφιστάμενου κεριού ή στεγανωτικού υλικού από το μάρμαρο με την σχολαστική ανακίνηση ενός κουτιού ξεβαφτικού. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα στρώμα υψηλής ποιότητας ξεβαφτικού στην επιφάνεια του μαρμάρου, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ανθεκτικό στα διαλυτικά. Μετά από λίγα λεπτά το ξεβαφτικό θα αρχίσει να φουσκώνει. Μην το αφήσετε να σκληρύνει. Αντ’ αυτού, βουρτσίστε ή τρίψτε το με ένα καθαρό πανί ή κουρέλι. Εάν είναι απαραίτητο, εφαρμόστε περισσότερο ξεβαφτικό για να φθάσετε στα κατώτερα στρώματα και αφαιρέστε το με τον ίδιο τρόπο.

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο: Βήμα 3: Λείανση μαρμάρου

Για να ξεκινήσετε την διαδικασία λείανσης, συνδέστε τον πιο τραχύ κόκκο των συνιστώμενων διαμαντένιων εργαλείων λείανσης (50) στο μηχάνημα λείανσης και καλύψτε την επιφάνεια της εργασίας με καθαρό, κρύο νερό. Με αυτόν τον κόκκο, κάντε δύο με τέσσερα περάσματα χρησιμοποιώντας μια μπρος-πίσω κίνηση. Μείνετε τουλάχιστον 15 εκ. από τον τοίχο ή άλλες επιφάνειες όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον τραχύ κόκκο. Μετά από μερικά περάσματα με τον πιο τραχύ κόκκο, τα οποία δε θα πρέπει να αφαιρέσουν οποιοδήποτε υπόλοιπο κερί ή στεγανωτικό υλικό, καθαρίστε σχολαστικά ή σκουπίστε και σφουγγαρίστε το πάτωμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λεκέδες. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, επαναλάβετε τη διαδικασία λείανσης και καθαρισμού με κόκκους που είναι προοδευτικά λιγότερο τραχείς, μέχρι να φτάσετε στον επιθυμητό βαθμό λείανσης. Στο τελικό πέρασμα, προσθέστε κρέμα μαρμάρου στον κόκκο και εφαρμόστε στο πάτωμα, χρησιμοποιώντας την ίδια κίνηση. Μετά τη χρήση της κρέμας, καθαρίστε σχολαστικά το δάπεδο χρησιμοποιώντας είτε υφάσματα, σφουγγαρίστρα και σκούπα, ή μία ηλεκτρική σκούπα ατμού.

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο: Βήμα 4: Τελικές Πινελιές της Διαδικασίας Γυαλίσματος Μαρμάρου

Για να ξεκινήστε την τελική φάση της διαδικασίας στίλβωσης μαρμάρου, προσθέστε ένα εργαλείο τροχού γυαλίσματος στη μηχανή και μοιράστε την συνιστώμενη ποσότητα από τον κατασκευαστή σκόνη στίλβωσης πάνω στην επιφάνεια του μαρμάρου. Γρήγορα γυαλίστε μικρά τμήματα της επιφάνειας του μαρμάρου μέχρι το βερνίκι να αρχίσει να λάμπει από μέσα. Στη συνέχεια, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα ή σφουγγαρίστε την σκόνη από την περιοχή όπως απαιτείται για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

Φροντίδα του Μαρμάρου Μετά την Στίλβωση

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν μαρμάρινους νιπτήρες ή ντους θα πρέπει να στεγνώνουν με συνέπεια την περιοχή μετά τη χρήση για να αποτρέπουν τους δύσκολους λεκέδες νερού από την εδραίωσή τους. Τα παραδοσιακά καθαριστικά μπάνιου είναι συχνά πολύ σκληρά για τα ευαίσθητα μάρμαρα, και θα πρέπει κατά κανόνα να αποφεύγονται. Επανα-στεγανώστε τα μαρμάρινα ντους με ένα μονωτικό υλικό περίπου κάθε έξι μήνες για να βοηθήσετε στην προστασία της επιφάνειας από ζημιά. Στα συνιστώμενα καθαριστικά για το μάρμαρο περιλαμβάνονται *η μαγειρική σόδα, το υπεροξείδιο του υδρογόνου, και το μαλακό σαπούνι πιάτων*. Αν και η καθαρή αμμωνία είναι καλή στην αφαίρεση των λεκέδων από το μάρμαρο, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ, καθώς η συχνή χρήση μπορεί να θαμπώσει την επιφάνεια.

Αφαίρεση Λεκέδων από Μάρμαρο

Λόγω της ευαίσθητης φύσης του και της πορώδους επιφάνειας, το μάρμαρο λεκιάζει αρκετά εύκολα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές απλές τεχνικές για την αφαίρεση λεκέδων από το μάρμαρο ή την αποτροπή τους από το να μπουν πολύ βαθιά.

Θεραπεία Λεκέ με Μαγειρική Σόδα

Ένα απλό κατάπλασμα μπορεί να γίνει από την μαγειρική σόδα και το νερό για την αποτροπή λεκέδων στο μάρμαρο. Μετά από μια διαρροή, ενεργήστε γρήγορα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

• Στεγνώστε την επιφάνεια με ένα πανί για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από τον πιθανό χρωστικό παράγοντα.
• Ψεκάστε την περιοχή με νερό.
• Καλύψτε ολόκληρη την περιοχή με μαγειρική σόδα, ανακατέψτε με το νερό μέχρι να φτάσει να γίνει μια ξινή κρεμώδης πυκνότητα.
• Καλύψτε το μίγμα με πλαστική μεμβράνη και αφήστε για 24 ώρες.
• Καθαρίστε την επιφάνεια με μαλακό σαπούνι και νερό μετά την περίοδο των 24 ωρών και επαναλάβετε αν χρειαστεί.
• Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την ίδια τεχνική καταπλάσματος με αλεύρι και ένα ήπιο απορρυπαντικό αντί για μαγειρική σόδα. Άλλα προϊόντα που αφαιρούν τους λεκέδες περιλαμβάνουν το οινόπνευμα ή το υπεροξείδιο του υδρογόνου, αν και το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση, καθώς θα μπορούσε ελαφρώς να ανοίξει το χρώμα του σκούρου μαρμάρου.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε κάποια από τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα για να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες.

Μάρμαρα Νικολάκη – Όριο μας η φαντασία σας

Carrara Marble

Video: Εξόρυξη μαρμάρου Carrara


Video: Εξόρυξη μαρμάρου Carrara. Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό βιντεάκι έχει γυριστεί στις Ιταλικές Άλπεις όπου εξορρύσεται και το μάρμαρο Carrara. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο μάρμαρο;;; Κάντε κλικ στο παρακάτω link και θα βρείτε πληροφορίες και τιμές για τα μάρμαρα Carrara. Link: Μάρμαρα Carrara Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε […]

Περισσότερα
Φυσικομηχανικές Ιδιότητες

Φυσικομηχανικές Ιδιότητες μαρμάρων


Η ποιότητα και κατά συνέπεια η καταλληλότητα ενός διακοσμητικού πετρώματος για χρήση του σε διάφορες κατασκευές καθορίζεται από μια σειρά παράγοντες οι κυριότεροι των οπίων είναι: Η χρωματική και αισθητική του εμφάνιση Η παρουσία φλεβιδίων, η διάταξη και το χρώμα τους Η παρουσία και η συχνότητα εγκλεισμάτων και “λεκέδων” Οι φυσικομηχανικές του ιδιότητες Από τους […]

Περισσότερα
Πως γίνονται οι χρεώσεις

Πως γίνοται οι χρεώσεις στα φυσικά πετρώματα;;;


Η χρέωση των υλικών στον χώρο της φυσικής πέτρας αποτελεί πάντα σημείο σύγχυσης για τους περισσότερους καταναλωτές. Το παρόν κείμενο θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει οποιαδήποτε απορία γύρω από αυτές τις χρεώσεις… Τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες με τις οποίες γίνονται οι χρεώσεις στα φυσικά πετρώματα στην λιανική αγορά: Με βάση το τετραγωνικό, με βάση το […]

Περισσότερα
Αδιαβροχοποίηση Μαρμάρου

Αδιαβροχοποίηση μαρμάρου


Ο πρώτος κανόνας της αδιαβροχοποίησης της πέτρας είναι… ποτέ μην εφαρμόζετε τυφλά μια αδιαβροχοποίηση. Αλλά όλα τα μάρμαρα πρέπει να αδιαβροχοποιηθούν, σωστά; Χμμμμ…Λοιπόν, ξέρω πως το διαδίκτυο σας είπε πως ναι…αλλά θέλετε να μάθετε ένα μικρό μυστικό για την αδιαβροχοποίηση;…αυτά είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ! Σωστά… ίσως να μη χρειαστεί να να εφαρμόσετε αδιαβροχοποίηση. Το πρώτο βήμα είναι […]

Περισσότερα
Γιατί πρέπει να βλέπετε την φυσικη πέτρα

Γιατί πρέπει να βλέπετε την φυσική πέτρα από κοντά


Οι μοναδικές παραλλαγές της φυσικής πέτρας καθιστούν εξαιρετικά σημαντικό το να δείτε όλο το κομμάτι από κοντά ώστε να αποφασίσετε εάν θα συμπεριλάβετε ή θα αποφύγετε τις διαφοροποιήσεις που ενέχει η πλάκα όπως οι φλέβες και οι διαφορές χρώματος. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την επιλογή του τέλειου πάγκου εργασίας, δαπέδου, επένδυσης από […]

Περισσότερα
Checklist

Λίστα ελέγχου πλακιδίων μαρμάρου


Το μάρμαρο έχει υπάρξει ένα αξιόπιστο υλικό για το δάπεδο και για επένδυση τοίχου για χιλιετίες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μέσα για τη διατήρηση της εμφάνισης ενός δαπέδου με μαρμάρινο πλακάκι που θα σας βοηθήσουν να διατηρείσετε την αρχική του εμφάνιση. Υπάρχουν επίσης μερικές παγίδες προς αποφυγή για το ίδιο αποτέλεσμα. Εδώ είναι μια επίλεκτη […]

Περισσότερα