Γιατί πρέπει να βλέπετε την φυσικη πέτρα

Γιατί πρέπει να βλέπετε την φυσική πέτρα από κοντά

Οι μοναδικές παραλλαγές της φυσικής πέτρας καθιστούν εξαιρετικά σημαντικό το να δείτε όλο το κομμάτι από κοντά ώστε να αποφασίσετε εάν θα συμπεριλάβετε ή θα αποφύγετε τις διαφοροποιήσεις που ενέχει η πλάκα όπως οι φλέβες και οι διαφορές χρώματος.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την επιλογή του τέλειου πάγκου εργασίας, δαπέδου, επένδυσης από γρανίτη ή μάρμαρο για το έργο σας, είναι να δείτε ολόκληρο το κομμάτι της φυσικής πέτρας από κοντά πριν το εγκαταστήσετε. Αφού επιλέξετε τον τύπο της πέτρας που λειτουργεί καλύτερα για την περίπτωσή σας, ό,τι κι αν είναι, γρανίτης, μάρμαρο, χαλαζίτης, τραβερτίνης, όνυχας ή σχιστόλιθος, το επόμενο βήμα είναι να διαλέξετε το σωστό χρώμα.

Κατά την επιλογή του σχεδίου και του τύπου της πέτρας θα δείτε πάρα πολλά δείγματα. Ενώ αποτελούν έναν καλό τρόπο για να πάρετε μια γενική ιδέα της ολικής εικόνας, είναι πολύ σημαντικό να δείτε ολόκληρο το κομμάτι της πέτρας ώστε να διασφαλίσετε πως παίρνετε ακριβώς αυτό που θέλετε. Ας συζητήσουμε το γιατί.

Η ομορφιά των φυσικών πετρών έγκειται στο γεγονός πως κάθε μία είναι εντελώς μοναδική, με την έννοια πως κάθε κομμάτι αποτελεί από μόνο του μοναδικό έργο τέχνης. Κάποιοι γρανίτες και κάποια μάρμαρα είναι πολύ ομοιόμορφοι με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ο Black Galaxy (Μαύρος Γαλαξίας), ωστόσο, κάποιες φυσικές πέτρες έχουν πολλές ασυνέχειες. Η ποικιλόμορφη κίνηση των φλεβών και των μοτίβων μιας τέτοιας πέτρας, μπορούν να οδηγήσουν τα δείγματα να δείχνουν πολύ διαφορετικά από ολόκληρο το κομμάτι.

Επειδή τα χρώματα και των μοτίβα μπορούν να ποικίλουν τόσο πολύ, η τελική επιλογή του χρώματος μόνο από τα δείγματα, δεν προτείνεται ποτέ, ειδικά αν πάρετε τα δείγματα σπίτι σας, όπου πιθανόν να ξεχάσετε πως ήταν ολόκληρα τα κομμάτια. Βλέποντας ολόκληρο το κομμάτι,ένα εξαιρετικά μεγάλο μέρος δίνει μια πολύ εντυπωσιακή και μοναδική εμφάνιση που ποτέ δεν θα είχατε φανταστεί βλέποντας μόνο το δείγμα.

Ένα μάρμαρο όπως του Διονύσου δίνει μια κλασική εμφάνιση που φέρνει την αίσθηση ποιότητας και πολυτέλειας σε οποιοδήποτε σπίτι. Αλλά, από το δείγμα του, είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβετε την ομορφιά του. Εάν ψάχνετε για φλεβώδη μάρμαρινο πάγκο, μπορεί να παραβλέψετε αυτή την πέτρα κρίνοντας μόνο από το δείγμα της, ωστόσο, κοιτάζοντας ολόκληρο το κομμάτι, θα δείτε πως πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές.

Κάποια κομμάτια πέτρας με το ίδιο όνομα, μπορεί ακόμη και να διαφέρουν στο χρώμα, παρόλο που αυτές οι πέτρες λαξεύτηκαν από το ίδιο λατομείο – όσο πιο βαθιά η εκσκαφή στο βουνό, τόσες πιο πολλές παραλλαγές για κάθε πέτρα υπάρχουν.

Επιπλέον, επειδή στις εταιρείες τοποθετούνται καθημερινά τέτοια υλικά, ο ρυθμός εναλλαγής είναι πολύ υψηλός για μάρμαρα και τους γρανίτες. Αυτό σημαίνει ότι η πέτρα που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθούν τα δείγματα, όπως για παράδειγμα του Διονύσου, μπορεί να αντιπροσωπεύουν την προηγούμενη παρτίδα.

Στην εταιρεία μας, θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από μάρμαρα και γρανίτες. Το απόθεμά μας περιλαμβάνει όποιο χρώμα μπορείτε να φανταστείτε ώστε να μπορείτε πάντα να βρείτε κάτι που να ταιριάζει με το σχεδιασμό του εσωτερικού σας χώρου.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε κάποια από τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα για να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες.

Μάρμαρα Νικολάκη – Όριο μας η φαντασία σας

Carrara Marble

Video: Εξόρυξη μαρμάρου Carrara


Video: Εξόρυξη μαρμάρου Carrara. Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό βιντεάκι έχει γυριστεί στις Ιταλικές Άλπεις όπου εξορρύσεται και το μάρμαρο Carrara. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο μάρμαρο;;; Κάντε κλικ στο παρακάτω link και θα βρείτε πληροφορίες και τιμές για τα μάρμαρα Carrara. Link: Μάρμαρα Carrara Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε […]

Περισσότερα
ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο


Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο … Όμορφο, αλλά ευαίσθητο, το μάρμαρο είναι το πιο δημοφιλές είδος φυσικού πετρώματος για την διακόσμηση του σπιτιού. Όταν εκτεθεί σε καθημερινή φυσιολογική φθορά, το μάρμαρο μπορεί εύκολα να αποκτήσει γρατσουνιές που μειώνουν την φυσική του λάμψη και την απαλή αίσθηση. Για να αποκατασταθεί η μεταξένια εμφάνιση του πρόσφατα στεγανοποιημένου […]

Περισσότερα
Φυσικομηχανικές Ιδιότητες

Φυσικομηχανικές Ιδιότητες μαρμάρων


Η ποιότητα και κατά συνέπεια η καταλληλότητα ενός διακοσμητικού πετρώματος για χρήση του σε διάφορες κατασκευές καθορίζεται από μια σειρά παράγοντες οι κυριότεροι των οπίων είναι: Η χρωματική και αισθητική του εμφάνιση Η παρουσία φλεβιδίων, η διάταξη και το χρώμα τους Η παρουσία και η συχνότητα εγκλεισμάτων και “λεκέδων” Οι φυσικομηχανικές του ιδιότητες Από τους […]

Περισσότερα
Πως γίνονται οι χρεώσεις

Πως γίνοται οι χρεώσεις στα φυσικά πετρώματα;;;


Η χρέωση των υλικών στον χώρο της φυσικής πέτρας αποτελεί πάντα σημείο σύγχυσης για τους περισσότερους καταναλωτές. Το παρόν κείμενο θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει οποιαδήποτε απορία γύρω από αυτές τις χρεώσεις… Τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες με τις οποίες γίνονται οι χρεώσεις στα φυσικά πετρώματα στην λιανική αγορά: Με βάση το τετραγωνικό, με βάση το […]

Περισσότερα
Αδιαβροχοποίηση Μαρμάρου

Αδιαβροχοποίηση μαρμάρου


Ο πρώτος κανόνας της αδιαβροχοποίησης της πέτρας είναι… ποτέ μην εφαρμόζετε τυφλά μια αδιαβροχοποίηση. Αλλά όλα τα μάρμαρα πρέπει να αδιαβροχοποιηθούν, σωστά; Χμμμμ…Λοιπόν, ξέρω πως το διαδίκτυο σας είπε πως ναι…αλλά θέλετε να μάθετε ένα μικρό μυστικό για την αδιαβροχοποίηση;…αυτά είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ! Σωστά… ίσως να μη χρειαστεί να να εφαρμόσετε αδιαβροχοποίηση. Το πρώτο βήμα είναι […]

Περισσότερα
Checklist

Λίστα ελέγχου πλακιδίων μαρμάρου


Το μάρμαρο έχει υπάρξει ένα αξιόπιστο υλικό για το δάπεδο και για επένδυση τοίχου για χιλιετίες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μέσα για τη διατήρηση της εμφάνισης ενός δαπέδου με μαρμάρινο πλακάκι που θα σας βοηθήσουν να διατηρείσετε την αρχική του εμφάνιση. Υπάρχουν επίσης μερικές παγίδες προς αποφυγή για το ίδιο αποτέλεσμα. Εδώ είναι μια επίλεκτη […]

Περισσότερα