Checklist

Λίστα ελέγχου πλακιδίων μαρμάρου

Το μάρμαρο έχει υπάρξει ένα αξιόπιστο υλικό για το δάπεδο και για επένδυση τοίχου για χιλιετίες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μέσα για τη διατήρηση της εμφάνισης ενός δαπέδου με μαρμάρινο πλακάκι που θα σας βοηθήσουν να διατηρείσετε την αρχική του εμφάνιση. Υπάρχουν επίσης μερικές παγίδες προς αποφυγή για το ίδιο αποτέλεσμα. Εδώ είναι μια επίλεκτη λίστα ελέγχου για το μάρμαρο για να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για μια επιτυχημένη επιλογή δαπέδου από μάρμαρο σε μια κατοικία ή έναν επαγγελματικό χώρο:

Κάνετε την έρευνά σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φύση του μαρμάρου και αποφασίστε αν είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή σε πρακτικό επίπεδο για την εγκατάστασή σας. Εξετάστε τη θέση όπου θα εγκατασταθεί το μαρμάρινο πλακάκι σας. Σκεφτείτε τα είδη κίνησης που θα χρειαστεί να υπομείνει, και κρίνετε πόσο χρόνο και πόσους πόρους θα χρειαστείτε για να διατηρήσετε το μαρμάρινο πλακάκι σας μετά την εγκατάστασή του σε αυτή τη θέση.

Να θυμάστε ότι το μάρμαρο είναι ένα φυσικό υλικό – δεν θα είναι χωρίς χρώμα ή χωρίς μοτίβο. Αυτό βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός σας, όταν στρώνετε τα πλακάκια σας.

Δείτε τις πλάκες πριν να κοπούν σε τεμάχια. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε μια γενική επισκόπηση των τύπων των σχεδίων και των χρωματικών παραλλαγών που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα μαρμάρινων πλακιδίων σας.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για τις φυσικομηχανικές ιδιότητες του μαρμάρου, όσο πιο νωρίς στη διαδικασία είναι δυνατόν. Αυτό θα σας δώσει μια γενική ιδέα για το τι να περιμένετε από την επιλεγμένη ποικιλία μαρμάρινων πλακιδίων.

Μίσθωστε ένα επαγγελματία μαρμαρά αν είστε άπειροι με την τοποθέτηση των πλακιδίων μαρμάρου. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε οποιαδήποτε άσκοπη επανάστρωση( η φυσική πέτρα είναι ένα βαρύ υλικό) και τα λάθη πολύ δαπανηρά.

Ελέγξτε το μάρμαρο για τυχόν ζημιές πριν από την εγκατάσταση, και συνεργαστείτε με τον αντιπρόσωπο πωλήσεων σας για το πώς να επιλύσετε τυχόν προβλήματα θραύσης όσο το δυνατόν νωρίτερα. Μερικοί πωλητές μαρμάρινων πλακιδίων επιτρέπουν ένα ποσοστό αναμενόμενης θραύσης κατά τη μεταφορά. Βεβαιωθείτε ότι είστε ενήμεροι για αυτές τις πληροφορίες, κατά προτίμηση, πριν να το αγοράσετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να παραγγείλετε χωρίς κόστος για να αναπληρώσετε οποιαδήποτε τετραγωνικά χάθηκαν λόγω εύλογης θραύσης.

Τοποθετήστε το μαρμάρινο πλακάκι σας σε μια περιοχή που θα είναι καθαρή, στεγνή και επίπεδη. Αυτό θα εξασφαλίσει την βραχυπρόθεσμη καθώς και τη μακροπρόθεσημη βιωσιμότητα του υλικού.

Ενσωματώστε μία αγωγή καθαρισμού και στίλβωσης προκειμένου να διατηρήσετε το μαρμάρινο δάπεδο σας. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού και στεγανωτικά (όλες οι φυσικές πέτρες θα πρέπει κατά κανόνα να αδιαβροχοποιούνται), με τη βοήθεια του αντιπρόσωπου πωλήσεων σας, του εγκαταστάτη και των τοπικών λιανοπωλητών. Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες και τις οδηγίες για τυχόν προϊόντα που αγοράζετε.

Φροντίστε για τις διαρροές ΑΜΕΣΩΣ, ιδιαίτερα εκείνων των υγρών που είναι όξινα. Τα οξέα διαβρώνουν το μαρμάρινο πλακάκι και αμαυρώνουν το φινίρισμα του.

Προφανώς, αυτές είναι μερικές απο τις σκέψεις που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εξέταση για την εγκατάσταση μαρμάρινων πλακίδια σε δάπεδο. Όπως αναφέρθηκε εν συντομία παραπάνω, ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε επιτυχία στην εγκατάσταση είναι να ζητήσετε τη συμβουλή εκείνων με εμπειρία. Οι πιο αξιόπιστοι πωλητές θα σας μιλήσουν για τις πληροφορίες που σας λείπουν, και θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλογή στο μάρμαρο της επιλογής σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε κάποια από τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα για να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες.

Μάρμαρα Νικολάκη – Όριο μας η φαντασία σας

Carrara Marble

Video: Εξόρυξη μαρμάρου Carrara


Video: Εξόρυξη μαρμάρου Carrara. Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό βιντεάκι έχει γυριστεί στις Ιταλικές Άλπεις όπου εξορρύσεται και το μάρμαρο Carrara. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο μάρμαρο;;; Κάντε κλικ στο παρακάτω link και θα βρείτε πληροφορίες και τιμές για τα μάρμαρα Carrara. Link: Μάρμαρα Carrara Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε […]

Περισσότερα
ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο


Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο … Όμορφο, αλλά ευαίσθητο, το μάρμαρο είναι το πιο δημοφιλές είδος φυσικού πετρώματος για την διακόσμηση του σπιτιού. Όταν εκτεθεί σε καθημερινή φυσιολογική φθορά, το μάρμαρο μπορεί εύκολα να αποκτήσει γρατσουνιές που μειώνουν την φυσική του λάμψη και την απαλή αίσθηση. Για να αποκατασταθεί η μεταξένια εμφάνιση του πρόσφατα στεγανοποιημένου […]

Περισσότερα
Φυσικομηχανικές Ιδιότητες

Φυσικομηχανικές Ιδιότητες μαρμάρων


Η ποιότητα και κατά συνέπεια η καταλληλότητα ενός διακοσμητικού πετρώματος για χρήση του σε διάφορες κατασκευές καθορίζεται από μια σειρά παράγοντες οι κυριότεροι των οπίων είναι: Η χρωματική και αισθητική του εμφάνιση Η παρουσία φλεβιδίων, η διάταξη και το χρώμα τους Η παρουσία και η συχνότητα εγκλεισμάτων και “λεκέδων” Οι φυσικομηχανικές του ιδιότητες Από τους […]

Περισσότερα
Πως γίνονται οι χρεώσεις

Πως γίνοται οι χρεώσεις στα φυσικά πετρώματα;;;


Η χρέωση των υλικών στον χώρο της φυσικής πέτρας αποτελεί πάντα σημείο σύγχυσης για τους περισσότερους καταναλωτές. Το παρόν κείμενο θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει οποιαδήποτε απορία γύρω από αυτές τις χρεώσεις… Τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες με τις οποίες γίνονται οι χρεώσεις στα φυσικά πετρώματα στην λιανική αγορά: Με βάση το τετραγωνικό, με βάση το […]

Περισσότερα
Αδιαβροχοποίηση Μαρμάρου

Αδιαβροχοποίηση μαρμάρου


Ο πρώτος κανόνας της αδιαβροχοποίησης της πέτρας είναι… ποτέ μην εφαρμόζετε τυφλά μια αδιαβροχοποίηση. Αλλά όλα τα μάρμαρα πρέπει να αδιαβροχοποιηθούν, σωστά; Χμμμμ…Λοιπόν, ξέρω πως το διαδίκτυο σας είπε πως ναι…αλλά θέλετε να μάθετε ένα μικρό μυστικό για την αδιαβροχοποίηση;…αυτά είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ! Σωστά… ίσως να μη χρειαστεί να να εφαρμόσετε αδιαβροχοποίηση. Το πρώτο βήμα είναι […]

Περισσότερα
Γιατί πρέπει να βλέπετε την φυσικη πέτρα

Γιατί πρέπει να βλέπετε την φυσική πέτρα από κοντά


Οι μοναδικές παραλλαγές της φυσικής πέτρας καθιστούν εξαιρετικά σημαντικό το να δείτε όλο το κομμάτι από κοντά ώστε να αποφασίσετε εάν θα συμπεριλάβετε ή θα αποφύγετε τις διαφοροποιήσεις που ενέχει η πλάκα όπως οι φλέβες και οι διαφορές χρώματος. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την επιλογή του τέλειου πάγκου εργασίας, δαπέδου, επένδυσης από […]

Περισσότερα