Οδηγός Αγοράς Μαρμάρου

Οδηγός αγοράς μαρμάρου

To μάρμαρο αναμφίβολα αποτελεί για το εσωτερικό ενός σπιτιού μια πολυτελή διακόσμηση. Έχει μια κλασικά όμορφη εμφάνιση αλλά ταυτόχρονα είναι και πρακτικό σαν υλικό. Πολλά εντυπωσιακά κτίρια ανά τον κόσμο έχουν επενδυθεί από εντυπωσιακά όμορφα μάρμαρα. Η εγκατάσταση μαρμάρου σε ένα σπίτι είναι μια έξυπνη κίνηση για πολλούς λόγους, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες που έχει. Η ενδελεχής έρευνα όλων των μόνιμων υλικών που πρόκειται να εγκατασταθούν στο σπίτι είναι απαραίτητη, αφού η αλλαγή των λαθών αργότερα δεν είναι μόνο εξαιρετικά δαπανηρή, αλλά και πολύ άβολη.

Η εκμάθηση του πώς να ξεχωρίσετε το μάρμαρο από τα άλλα πετρώματα θα δώσει στους πιθανούς αγοραστές ένα προβάδισμα στην επιλογή του σωστού υλικού. Η κατανόηση των ιδιοτήτων του μαρμάρου παρέχει γνώσεις για τη φροντίδα και τη συντήρηση που αυτό απαιτεί. Οι διαφορετικές χρήσεις για τα μαρμάρινα πλακάκια αναφέρονται ως επιλογές. Τέλος, οι συμβουλές για το πού και πώς να αγοράσετε το μάρμαρο θα οδηγήσουν τους ιδιοκτήτες σπιτιού στο δρόμο για το μάρμαρο των ονείρων τους.

Η διάκριση του μαρμάρου από άλλους τύπους πέτρας

Υπάρχουν και άλλες πολύχρωμες πέτρες που χρησιμοποιούνται στον κόσμο των κτήριων που μερικές φορές μοιάζουν με το μάρμαρο, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ των πιο κοινών από αυτές: τραβερτίνη, γρανίτη και μαρμάρου.

Τραβερτίνη

Η Τραβερτίνη είναι ένα είδος ασβεστόλιθου, το οποίο είναι ουσιαστικά ανθρακικό ασβέστιο. (Ο Ασβεστόλιθος είναι ένα ιζηματογενές πέτρωμα, που σημαίνει ότι σχηματίζεται από τα στρώματα των ορυκτών κοιτασμάτων με την πάροδο του χρόνου.) Όπως θα περίμενε κάποιος εξοικειωμένος με τον ασβεστόλιθο, η τραβερτίνη είναι σχεδόν πάντα λευκή ή υπόλευκη σε μπεζ ή στιλβωμένο χρώμα, και σε πολλούς αρέσει στους ουδέτερους τόνους του. Η τραβερτίνη συνήθως εξορύσσεται κοντά σε περιβάλλοντα γλυκού νερού, όπως ρέματα και θερμές πηγές. Αυτό το είδος πέτρας είναι πορώδες· υπάρχει σε μεγαλύτερες ποσότητες από ότι το μάρμαρο και, ως εκ τούτου, είναι γενικά λιγότερο δαπανηρό. Υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες επιλογές φινιρίσματος με τραβερτίνη από ό,τι με μάρμαρο, ακόμη και αν οι χρωματικές επιλογές μπορεί να είναι ελάχιστες. Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα κατασκευής με τραβερτίνη είναι το Κολοσσαίο στη Ρώμη.

Γρανίτης

Ο γρανίτης έχει μερικές φορές εμφάνιση παρόμοια με αυτή του μαρμάρου, αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος πετρώματος. Ο γρανίτης ανήκει στα πυριγενή πετρώματα, που σημαίνει ότι σχηματίζεται από το λιωμένο πέτρωμα που έχει κρυώσει και σκληρύνει. Οι περισσότεροι γρανίτες μπορούν να διακριθούν από το μάρμαρο σε επίπεδο εμφάνισης καθώς ο γρανίτης, όπως προδίδει και το όνομά του, έχει μια κοκκώδη ή στιγματισμένη εμφάνιση. Αντίθετα, το μάρμαρο είναι με νερά, με λεπτές γραμμές να τρέχουν μέσα από αυτό· Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μάρμαρα που μοιάζουν με γρανίτη, και το αντίστροφο. Ο γρανίτης είναι πολύ πιο σκληρός, πιο ανθεκτικός στις γρατσουνιές, στις ζημιές από οξύ και στα «εγκαύματα» από το μάρμαρο. Ο γρανίτης είναι συνήθως άσπρος με μαύρο ή ροζ, αν και υπάρχουν και άλλα φυσικά χρώματα, όπως το μπλε, το οποίο είναι σπανιότερο και πιο ακριβό. Το Mount Rushmore είναι κτισμένο από γρανίτη, όπως και το El Escorial στη Μαδρίτη, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια από γρανίτη του κόσμου.

Μάρμαρο

Όπως η τραβερτίνη, το μάρμαρο είναι επίσης μια ποικιλία ασβεστόλιθου, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ του μαρμάρου και της τραβερτίνης. Το «Μάρμαρο τραβερτίνη” είναι ένας εσφαλμένος χαρακτηρισμός, και τέτοιες αναφορές είναι κοινές αλλά λανθασμένες. Το μάρμαρο είναι μεταμορφωμένο, όχι ιζηματογενές· είναι πυκνότερο από τον τραβερτίνη και προσφέρει επίσης πολύ περισσότερες παραλλαγές χρωμάτων. Σίγουρα υπάρχει το λευκό μάρμαρο, αλλά υπάρχει και το μπλε, το πράσινο, το μαύρο και άλλες αποχρώσεις. Αυτά τα χρώματα προκύπτουν από ανόργανες ακαθαρσίες στο βράχο που σχηματίζεται. Το μάρμαρο είναι πιο ανθεκτικό από την τραβερτίνη, αλλά και πιο δύσκολο στην επεξεργασία και, περιέργως, πιο επιρρεπές στη θραύση κατά την μεταφορά του. Ενώ η τραβερτίνη συνήθως βρίσκεται σε περιοχές γλυκών υδάτων, το μάρμαρο είναι κυρίως πέτρα αλμυρού νερού, βρίσκεται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες κοντά στη θάλασσα, που είναι και ο λόγος που συνδέεται με τους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου της Ρώμης και της Ελλάδας. Ωστόσο, υπάρχουν και εσωτερικές πηγές μαρμάρου, όπως στο Κολοράντο και τη Γερμανία. Ένα από τα πιο διάσημα μαρμάρινα κτήρια στον κόσμο είναι το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία.

Ιδιότητες που έχουν τα μάρμαρα

Οι ιδιότητες των μαρμάρων πλακιδίων θα πρέπει να εξεταστούν πριν δεσμευτείτε σε αυτό ως το εσωτερικό φινίρισμά σας. Ενώ τα οφέλη τους είναι πολλά, υπάρχουν ανησυχίες όπως και με οποιοδήποτε τύπο αγοράς. Ζυγίστε τα συν και τα πλην τίμια και θα οδηγηθείτε σε μια ικανοποιητική εμπειρία αγοράς.

Θετικές ιδιότητες των Μαρμάρων Πλακακίων

Το μάρμαρο έχει πολλά καλά χαρακτηριστικά, όπως αντοχή, σκληρότητα, εύκολο καθαρισμό, και ομορφιά.

αντοχή

Αρκεί μόνο να εξετάσει κανείς τη μακροζωία των αρχαίων πετρωμάτων, όπως το Στόουνχεντζ ή τα μαρμάρινα γλυπτά αιώνων για να κατανοήσει την αντοχή του μαρμάρου. Ακόμη και οι ταφόπλακες, οι οποίες υποβάλλονται σε σκληρές καιρικές συνθήκες, κρατάνε για εκατοντάδες χρόνια. Φυσικά, όλα τα είδη λίθων έχουν διαφορετικούς βαθμούς αντοχής, αλλά ένα δάπεδο με πλακάκι από μάρμαρο, με την κατάλληλη φροντίδα, θα διαρκέσει επ ‘αόριστον.

σκληρότητα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η σκληρότητα του μαρμάρου είναι θετική· ωστόσο, σε ένα σπίτι με πολλά εύθραυστα αντικείμενα, ειδικά με παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα, οτιδήποτε πέσει ή χτυπηθεί πάνω του θα έχετε πρόβλημα.

συντήρηση

Επειδή το μάρμαρο (και οι περισσότερες πέτρες) είναι από την φύση τους ανθεκτικές, απαιτείται μόνο μια μικρή ημερήσια ή εβδομαδιαία συντήρηση. Ένα καλό σκούπισμα κάθε μέρα θα φροντίσει για τη σκόνη και τη βρωμιά, αλλά για πολλούς, το καθημερινό σκούπισμα ή σφουγγάρισμα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη αγγαρεία. Το σφουγγάρισμα μπορεί να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες ή σε τακτική εβδομαδιαία βάση με νερό ή ένα ειδικό καθαριστικό πέτρας. Επειδή το μάρμαρο λεκεδιάζει εύκολα, φροντίστε να τακτοποιήσετε τις διαρροές και εάν στάξει κάτι να το σκουπίσετε αμέσως. (Οι λεκέδες που έχουν πιάσει θα πρέπει να εξεταστούν από έναν ειδικό στο μάρμαρο.)

ομορφιά

Το μάρμαρο είναι μία από τις πιο όμορφες πέτρες. Πολλοί πιστεύουν ότι το μάρμαρο με τις «φλέβες» φαίνεται πιο χαριτωμένο και κομψό από ότι η κρυσταλλική εμφάνιση του γρανίτη (ή από άλλα κοκκώδη μάρμαρα). Το γυαλισμένο μάρμαρο έχει μια υπέροχη λάμψη και φαίνεται απλά πολυτελές.

Ανησυχίες Με τα Πλακάκια από Μάρμαρο

Για όλα τα οφέλη, υπάρχουν και μερικά πράγματα που ο καθένας πρέπει να εξετάσει σοβαρά πριν από την επιλογή των πλακιδίων μαρμάρου ως οικοδομικό υλικό. Οι κύριες ανησυχίες είναι ότι το μάρμαρο είναι ευαίσθητο σε χημικές ουσίες, επιρρεπές σε γρατσουνιές και μάλλον ακριβό.

ψυχρότητα

Όπως κάθε πέτρα, το μάρμαρο είναι καλό στην απαγωγή της θερμότητας από το σώμα, έτσι ώστε να αισθάνεστε το κρύο, όταν το άγγιξε ή περπάτησετε πάνω του με γυμνά πόδια. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να εξετάσουν την περιοχή στην οποία ζουν, το σύστημα ελέγχου του κλιματισμού τους, και το προσωπικό επίπεδο άνεσης τους πριν από την επιλογή του μαρμάρινου πλακακίου για το δάπεδο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πάντα θα χρειάζεται να φοριούνται παντόφλες, πράγμα που μερικοί άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι να κάνουν. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χαλιά, αλλά στη συνέχεια και πάλι, καλύπτοντας το μάρμαρο με χαλιά ακυρώνεται ο σκοπό χρήσης αυτού του ελκυστικού υλικού.

Χημική Ευαισθησία

Ο ασβεστίτης του μαρμάρου το κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητο στην χάραξη όπως και σε οξέα – ξύδι, χυμοί εσπεριδοειδών, και αναψυκτικά – καθώς και λιγότερο προφανή οξέα, όπως κέτσαπ, σάλτσα σαλάτας, και πολλά άλλα προϊόντα διατροφής και οικιακής χρήσης. Διαρροές από αυτά τα στοιχεία μπορεί να καταστρέψουν το φινίρισμα και να αγριέψουν την υφή των μαρμάρινων πλακιδίων. Επιπλέον, η χλωρίνη επίσης καταστρέφει το μάρμαρο. Ειδικά και ήπια καθαριστικά διαλύματα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα του μαρμάρου.

Γρατζούνισμα

Το μάρμαρο πρέπει να διατηρείται καθαρό, δεδομένου ότι μπορεί να γδαρθεί από την άμμο και το χώμα που εισχωρούν σε αυτό. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να μην φοριούνται υποδήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί έξω από το σπίτι για αυτό το λόγο· γυμνά πόδια, κάλτσες, ή παντόφλες είναι ιδανικά. Υπάρχει μια συζήτηση ως προς το εάν οι αδιαβροχοποιήσεις συμβάλλουν στην πρόληψη από τις γρατσουνιές ή προσελκύουν την άμμο που προκαλεί τις γρατζουνιές, οπότε σε αυτό το σημείο η απόφαση είναι δική σας.

Κόστος

Σε σύγκριση με άλλες επιλογές της αγοράς, το μάρμαρο είναι στο υψηλότερο άκρο του εύρους του κόστους. Η εγκατάσταση του προσθέτει ακόμη περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό. Λάβετε επίσης υπόψη ότι, ενώ μέρα με την ημέρα o καθαρισμός είναι αρκετά εύκολος, το μάρμαρο θα απαιτήσει επίσης μετά από χρόνια επαγγελματικό καθαρισμό, στίλβωση και αδιαβροχοποίηση.

Που να εγκαταστήσετε μαρμάρινα πλακάκια

Το μαρμάρινο πλακάκι δεν είναι μόνο για πατώματα· μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φόντο σε μια κουζίνα ή στο μπάνιο, σε τοίχους, ή ακόμα και σε επιφάνειες πισίνας, τζακιού καθώς και υπαίθριες επιφάνειες.

Πού θα βρείτε μάρμαρινα πλακάκια

Το μαρμάρινο πλακάκι είναι διαθέσιμο στα καταστήματα μαρμάρου, και γενικά σε λιανοπωλητές πέτρινων πλακιδίων. Το μαρμάρινο πλακάκι πρέπει να εγκατασταθεί από έναν επαγγελματία· είναι αρκετά βαρύ και απαιτεί προσεκτικό ταίριασμα.

Σύνoψη

To μαρμάρινο πλακάκι είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή για το σπίτι. Τα υλικά πέτρας είναι γνωστά για την αντοχή τους από τα αρχαία χρόνια. Ενώ ο γρανίτης είναι πιο σκληρός από ό,τι το μάρμαρο, δεν είναι τόσο ελκυστικός αισθητικά για πολλούς ανθρώπους. Η τραβερτίνη είναι μια πέτρα που μοιάζει πολύ με το μάρμαρο, αλλά έχει κάποιες διακριτές διαφορές, μία από τις κυριότερες των οποίων είναι η έλλειψη ποικιλίας χρωμάτων.

Το μάρμαρο είναι ένα όμορφο, ανθεκτικό, εύκολο στον καθαρισμό υλικό. Από την άλλη πλευρά, είναι δαπανηρό, και μπορεί να καταστραφεί από τις χημικές ουσίες και το γρατζούνισμα. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν μοιάζει με την εμφάνιση του μαρμάρου, οπότε αν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού είναι έτοιμος και πρόθυμος να εφαρμόσει ένα συχνό πρόγραμμα καθαρισμού και έχει τον προϋπολογισμό για αυτό, το μαρμάρινο πλακάκι μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την εμφάνιση του σπιτιού και να προσθέσει στη συνολική αξία του.

Μάρμαρα Νικολάκη – Όριο μας η φαντασία σας

Carrara Marble

Video: Εξόρυξη μαρμάρου Carrara


Video: Εξόρυξη μαρμάρου Carrara. Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό βιντεάκι έχει γυριστεί στις Ιταλικές Άλπεις όπου εξορρύσεται και το μάρμαρο Carrara. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο μάρμαρο;;; Κάντε κλικ στο παρακάτω link και θα βρείτε πληροφορίες και τιμές για τα μάρμαρα Carrara. Link: Μάρμαρα Carrara Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε […]

Περισσότερα
ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο


Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο … Όμορφο, αλλά ευαίσθητο, το μάρμαρο είναι το πιο δημοφιλές είδος φυσικού πετρώματος για την διακόσμηση του σπιτιού. Όταν εκτεθεί σε καθημερινή φυσιολογική φθορά, το μάρμαρο μπορεί εύκολα να αποκτήσει γρατσουνιές που μειώνουν την φυσική του λάμψη και την απαλή αίσθηση. Για να αποκατασταθεί η μεταξένια εμφάνιση του πρόσφατα στεγανοποιημένου […]

Περισσότερα
Φυσικομηχανικές Ιδιότητες

Φυσικομηχανικές Ιδιότητες μαρμάρων


Η ποιότητα και κατά συνέπεια η καταλληλότητα ενός διακοσμητικού πετρώματος για χρήση του σε διάφορες κατασκευές καθορίζεται από μια σειρά παράγοντες οι κυριότεροι των οπίων είναι: Η χρωματική και αισθητική του εμφάνιση Η παρουσία φλεβιδίων, η διάταξη και το χρώμα τους Η παρουσία και η συχνότητα εγκλεισμάτων και “λεκέδων” Οι φυσικομηχανικές του ιδιότητες Από τους […]

Περισσότερα
Πως γίνονται οι χρεώσεις

Πως γίνοται οι χρεώσεις στα φυσικά πετρώματα;;;


Η χρέωση των υλικών στον χώρο της φυσικής πέτρας αποτελεί πάντα σημείο σύγχυσης για τους περισσότερους καταναλωτές. Το παρόν κείμενο θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει οποιαδήποτε απορία γύρω από αυτές τις χρεώσεις… Τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες με τις οποίες γίνονται οι χρεώσεις στα φυσικά πετρώματα στην λιανική αγορά: Με βάση το τετραγωνικό, με βάση το […]

Περισσότερα
Αδιαβροχοποίηση Μαρμάρου

Αδιαβροχοποίηση μαρμάρου


Ο πρώτος κανόνας της αδιαβροχοποίησης της πέτρας είναι… ποτέ μην εφαρμόζετε τυφλά μια αδιαβροχοποίηση. Αλλά όλα τα μάρμαρα πρέπει να αδιαβροχοποιηθούν, σωστά; Χμμμμ…Λοιπόν, ξέρω πως το διαδίκτυο σας είπε πως ναι…αλλά θέλετε να μάθετε ένα μικρό μυστικό για την αδιαβροχοποίηση;…αυτά είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ! Σωστά… ίσως να μη χρειαστεί να να εφαρμόσετε αδιαβροχοποίηση. Το πρώτο βήμα είναι […]

Περισσότερα
Γιατί πρέπει να βλέπετε την φυσικη πέτρα

Γιατί πρέπει να βλέπετε την φυσική πέτρα από κοντά


Οι μοναδικές παραλλαγές της φυσικής πέτρας καθιστούν εξαιρετικά σημαντικό το να δείτε όλο το κομμάτι από κοντά ώστε να αποφασίσετε εάν θα συμπεριλάβετε ή θα αποφύγετε τις διαφοροποιήσεις που ενέχει η πλάκα όπως οι φλέβες και οι διαφορές χρώματος. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την επιλογή του τέλειου πάγκου εργασίας, δαπέδου, επένδυσης από […]

Περισσότερα