Τεχνητά Μάρμαρα

Τεχνητά Μάρμαρα – Τι πρέπει να προσέχουμε

Το τεχνητό μάρμαρο, ή αλλιώς τεχνομάρμαρο είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα χρωμάτων, συνθετικών, πολυεστερικής ρητίνης υψηλής αντοχής και φυσικής σκόνης μαρμάρου που χύνεται ή σχηματίζεται σε μία ποικιλία τυποποιημένων και προσαρμοσμένων καλουπιών. Κατά την επιλογή του τεχνητού μαρμάρου ή κάποιας άλλης τεχνητής πέτρας για το σπίτι σας, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν καθώς και τις υψηλές ανάγκες συντήρησης του.

Τα τεχνητά διακοσμητικά πετρώματα λόγω των σταθερών μηχανικών τους χαρακτηριστικών αλλά και της ομοιογένειας τους έχουν κατακτήσει αξιόλογο μερίδιο στην αγορά υλικών για επικάλυψη επιφανειών. Επιπλέον προσφέρονται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που δεν μπορεί κανείς να βρει σε φυσικά πετρώματα.

Γενικά τα πλεονεκτήματα των τεχνομαρμάρων συνοψίζονται παρακάτω:

• Έχει κατά κανόνα λιγότερους πόρους, και ως εκ τούτου μεγαλύτερη αντοχή στους λεκέδες,
• Έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα,
• Έχει μεγαλύτερη πυκνότητα,
• Προσφέρει μεγαλύτερη ομοιομορφία στο χρώμα (για κάποιους βέβαια αυτό είναι και μειονέκτημα έναντι του φυσικού μαρμάρου)

Επειδή όμως οι περισσότερες τεχνικές πέτρες δεν περιέχουν χαλαζία, τις καθιστά πιο ήπιες και λιγότερο ανθεκτικές από μια άλλη τεχνητή πέτρα που χρησιμοποιεί χαλαζία. Ως εκ τούτου, δεν συνιστάται για χρήση σε κουζίνες ή άλλες περιοχές για σκληρή χρήση.

Μειονεκτήματα της Τεχνικής Πέτρας – Μαρμάρου

• Θα μπορούσε να είναι πιο ακριβή, αν είστε σε μια περιοχή που έχει τη φυσική πέτρα σε άμεση διαθεσιμότητα.
• Εάν δεν εγκατασταθεί σωστά, θα είναι προφανές ότι είναι τεχνητή. Αυτό συμβαίνει αν ο εγκαταστάτης αφήνει μεγάλα κενά ανάμεσα στις πέτρες.
• Οι περισσότερες κατασκευασμένες πέτρες δεν είναι ένα παχιές σαν τις πραγματικές πέτρες και δεν φαίνονται φυσικές σε πολλές περιπτώσεις.
• Είναι επίσης πωρώδης
• Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο και σε περιοχές όπου χτυπάει το φως του ηλίου, καθώς επηρεάζεται από τις ακτίνες UV.
• Εάν βάφτεί δεν μπορεί να καθαριστεί
• Δεν έχει Υφή, σε σύγκριση με το καθαρό μάρμαρο

Θέματα Βιομηχανίας – Να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του κατασκευαστή της τεχνικής πέτρας σας. Δεν φτιάχνονται όλες το ίδιο!!! Πάρτε το χρόνο σας για να ρίξετε μια καλή ματιά στην πέτρα που θα αγοράσετε!

Η τεχνική πέτρα έχει ένα ευρύ φάσμα παραλλαγών. Ο τύπος και η ποσότητα της θρυμματισμένης πέτρας που θα προστεθεί στο προϊόν, οι χημικές ουσίες που αποτελούν τις ρητίνες, η θερμοκρασία στην οποία φτιάχνεται και ψύχεται, όλα μπορούν να έχουν επίδραση στην ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Δεν είναι κάθε τεχνικό προϊόν μαρμάρου το ίδιο· μερικά είναι πολύ υψηλότερα σε ποιότητα από άλλα. Πριν αγοράσετε ένα προϊόν, μάθετε αν υπάρχει κάποια εγγύηση και αν έχουν διεξαχθεί οποιεσδήποτε δοκιμές σχετικά με το πόσο εύκολα δημιουργούνται στο υλικό ραγίσματα, γρατσουνιές ή «εγκαύματα». Ρωτήστε για τις συστάσεις συντήρησης, και συγκρίνετε τα προϊόντα μεταξύ των κατασκευαστών. Αν κάποιος πωλητής παραδέχεται περισσότερα προβλήματα, μια χαμηλότερη εγγύηση ή περισσότερες εργασίες συντήρησης, ή αν ένας οικοδόμος αντιμετώπισε προβλήματα με έναν κατασκευαστή στο παρελθόν, μπορεί να είναι καλύτερο να το αποφύγετε.

Κάποιοι κατασκευαστές τεχνικής πέτρας δεν χρωματίζουν τις πέτρες τους με το βασικό χρώμα τους διεξοδικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί όταν κόβεται η πέτρα το εσωτερικό χρώμα θα φανεί. Πολλά προϊόντα μοιάζουν με καθαρό σκυρόδεμα στο κέντρο και φαίνονται ψεύτικα όταν κόβονται ή σχηματίζονται για να χωρέσουν. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το ελέγξετε αυτό είναι να ζητήσετε από τον πωλητή να σας δείξει μια πέτρα κομμένη στη μέση. Αν η επιφάνεια και το εσωτερικό δεν είναι στο ίδιο χρώμα θα έχετε άσχημες άκρες που θα φαίνονται όταν ο εγκαταστάτης κόψει τις πέτρες για να ταιριάξουν στα στενά σημεία.

Συνεχόμενα Θέματα Συντήρησης – είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα με την τεχνική πέτρα. Ενώ το υλικό διαφημίζεται πως δεν απαιτεί τη αδιαβροχοποίηση που χρειάζονται τα υλικά από φυσικές πέτρες, το τεχνικό μάρμαρο απαιτεί πολλή συντήρηση για να κρατηθεί σε καλή κατάσταση.

• Το υλικό μπορεί να λεκιαστεί από το σκληρό νερό, την οδοντόκρεμα και άλλα υπολείμματα, τα περισσότερα από τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν, αλλά με κάποιο κόστος. Οι ενώσεις στίλβωσης που απαιτούνται για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της λάμψης του μπορούν επίσης να προσθέσουν κάποιο κόστος. Επιπλέον, δείγματα όπως τα ούρα μπορούν να λερώσουν και να βλάψουν το υλικό, έτσι για σπίτια με ζώα ίσως είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα άλλο υλικό.

• Το μεγαλύτερο παράπονο σχετικά με τα κατασκευασμένα προϊόντα είναι ότι αν κάτι καταφέρει να γρατζουνίσει ή με κάποιο τρόπο να παραμορφώσει την επιφάνεια του πάγκου σας, είναι σχεδόν αδύνατο να επισκευάστει. Αυτό συμβαίνει επειδή στις κατασκευασμένες πέτρες εφαρμόζεται μια μοναχά ουσία επίστρωσης. Με τη φυσική πέτρα είναι δυνατό να επισκευάστει ένα ράγισμα ή να συμπληρώθεί μια γρατσουνιά και να καλύφθούν τα ίχνη της με την επιφανειακή στίλβωση του υλικού. Στη συνέχεια η επισκευή μπορεί συχνά να είναι δυσδιάκριτη. Αυτό είναι κάτι που είναι δύσκολο έως αδύνατο με πολλές κατασκευασμένες πέτρες.

• Οι περισσότεροι πάγκοι από κατασκευασμένες πέτρες είναι ανθεκτικοί στη θερμότητα, αλλά δεν είναι πυρίμαχοι. Μπορούν να καταστραφούν από την υψηλή θερμότητα και την παρατεταμένη έκθεση σε θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι η επιφάνεια μπορεί να είναι ασφαλής από τη θερμότητα, αλλά τα εσωτερικά μέρη της δεν είναι, επηρεάζοντας έτσι την ακεραιότητα του στεγανωτικού και αποχρωματίζοντάς την. Ένα πολύ καυτό τηγάνι μπορεί να βλάψει τα συνδετικά ρητίνης της κατασκευασμένης πέτρας σας όταν τοποθετείται απευθείας στην επιφάνεια. Η συνεχής μακροχρόνια έκθεση σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία (ακτίνες UV) μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρή αποχρωματισμό των τεχνικών μαρμάρων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν συνιστάται να χρησιμοποιήσετε τεχνικό μάρμαρο στην κουζίνα σας

• Κρατήστε τα αναμμένα τσιγάρα μακριά από την επιφάνεια. Μπορεί να προκαλέσουν ελάχιστη ή μόνιμη βλάβη στην κατασκευασμένη επιφάνειά σας.

• Αποφύγετε την τοποθέτηση καυτού σίδερου για μπούκλες και ρόλερ απευθείας στην επιφάνεια από τεχνητή πέτρα σας. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε την επιφάνεια για να σιδερώσετε τα ρούχα για να εμποδίσετε τα σημάδια καψίματος στην επιφάνεια.

Θέλετε να μάθετε τιμές ή περισσότερες πληροφορίες;;; Καλέστε μας στο 210-6827496 και κάποιος αντιπρόσωπος μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Μάρμαρα Νικολάκη – Όριο μας η φαντασία σας

Carrara Marble

Video: Εξόρυξη μαρμάρου Carrara


Video: Εξόρυξη μαρμάρου Carrara. Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό βιντεάκι έχει γυριστεί στις Ιταλικές Άλπεις όπου εξορρύσεται και το μάρμαρο Carrara. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο μάρμαρο;;; Κάντε κλικ στο παρακάτω link και θα βρείτε πληροφορίες και τιμές για τα μάρμαρα Carrara. Link: Μάρμαρα Carrara Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε […]

Περισσότερα
ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο


Πως να γυαλίσετε ένα μάρμαρο … Όμορφο, αλλά ευαίσθητο, το μάρμαρο είναι το πιο δημοφιλές είδος φυσικού πετρώματος για την διακόσμηση του σπιτιού. Όταν εκτεθεί σε καθημερινή φυσιολογική φθορά, το μάρμαρο μπορεί εύκολα να αποκτήσει γρατσουνιές που μειώνουν την φυσική του λάμψη και την απαλή αίσθηση. Για να αποκατασταθεί η μεταξένια εμφάνιση του πρόσφατα στεγανοποιημένου […]

Περισσότερα
Φυσικομηχανικές Ιδιότητες

Φυσικομηχανικές Ιδιότητες μαρμάρων


Η ποιότητα και κατά συνέπεια η καταλληλότητα ενός διακοσμητικού πετρώματος για χρήση του σε διάφορες κατασκευές καθορίζεται από μια σειρά παράγοντες οι κυριότεροι των οπίων είναι: Η χρωματική και αισθητική του εμφάνιση Η παρουσία φλεβιδίων, η διάταξη και το χρώμα τους Η παρουσία και η συχνότητα εγκλεισμάτων και “λεκέδων” Οι φυσικομηχανικές του ιδιότητες Από τους […]

Περισσότερα
Πως γίνονται οι χρεώσεις

Πως γίνοται οι χρεώσεις στα φυσικά πετρώματα;;;


Η χρέωση των υλικών στον χώρο της φυσικής πέτρας αποτελεί πάντα σημείο σύγχυσης για τους περισσότερους καταναλωτές. Το παρόν κείμενο θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει οποιαδήποτε απορία γύρω από αυτές τις χρεώσεις… Τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες με τις οποίες γίνονται οι χρεώσεις στα φυσικά πετρώματα στην λιανική αγορά: Με βάση το τετραγωνικό, με βάση το […]

Περισσότερα
Αδιαβροχοποίηση Μαρμάρου

Αδιαβροχοποίηση μαρμάρου


Ο πρώτος κανόνας της αδιαβροχοποίησης της πέτρας είναι… ποτέ μην εφαρμόζετε τυφλά μια αδιαβροχοποίηση. Αλλά όλα τα μάρμαρα πρέπει να αδιαβροχοποιηθούν, σωστά; Χμμμμ…Λοιπόν, ξέρω πως το διαδίκτυο σας είπε πως ναι…αλλά θέλετε να μάθετε ένα μικρό μυστικό για την αδιαβροχοποίηση;…αυτά είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ! Σωστά… ίσως να μη χρειαστεί να να εφαρμόσετε αδιαβροχοποίηση. Το πρώτο βήμα είναι […]

Περισσότερα
Γιατί πρέπει να βλέπετε την φυσικη πέτρα

Γιατί πρέπει να βλέπετε την φυσική πέτρα από κοντά


Οι μοναδικές παραλλαγές της φυσικής πέτρας καθιστούν εξαιρετικά σημαντικό το να δείτε όλο το κομμάτι από κοντά ώστε να αποφασίσετε εάν θα συμπεριλάβετε ή θα αποφύγετε τις διαφοροποιήσεις που ενέχει η πλάκα όπως οι φλέβες και οι διαφορές χρώματος. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την επιλογή του τέλειου πάγκου εργασίας, δαπέδου, επένδυσης από […]

Περισσότερα